Kijken waar en wanneer je wilt

Op onze platforms kunnen klanten gemakkelijk navigeren langs alle kanalen, films en series. Dat kan thuis zijn, op de tv of de laptop, maar ook onderweg, op de tablet of smartphone. Plezier zit 'm immers ook in gemak.

Het comfort van de Ziggo Mediabox

Kijkers kunnen zich thuis op de bank vermaken met hun favoriete tv-zenders, dankzij de Ziggo Mediabox. Deze digitale ontvanger maakt het mogelijk om programma's te kijken op het moment van uitzending of op een later tijdstip. Met Replay TV zappen kijkers via de tv-gids terug in de tijd, met On Demand kunnen zij kiezen uit een bibliotheek vol films en series. Ook kunnen zij programma's opnemen met de ingebouwde digitale recorder.

Dilemma: Kiezen tussen meer tv-zenders en ruimte op de kabel

Onze klanten waarderen het als zij veel keuze hebben in tv-zenders. Daarom hebben we zeer gevarieerde standaard tv-pakketten met een groot aantal nationale, regionale en buitenlandse zenders en gespecialiseerde kanalen voor onder meer humor, cultuur, show, muziek, nieuws, kinderen, koken, sport en natuur.

Maar hoe meer zenders we aanbieden, hoe minder bandbreedte er over is voor ander dataverkeer over de kabel, bijvoorbeeld voor internet. We kunnen dat onder meer oplossen door tv-zenders aan te bieden via onze Ziggo GO-app. Die maakt gebruik van de ruimte die we op het vaste netwerk al hebben ingeruimd voor internet (IP). Op die manier nemen de zenders geen extra plek in op de kabel.

Voor veel klanten voorziet de Ziggo GO-app in een groeiende behoefte. Zij willen tv kunnen kijken waar en wanneer zij willen. Op die behoefte haken andere contentaanbieders in, waardoor het aanbod van online tv via andere spelers de komende jaren aanzienlijk toeneemt. Dat zien we onder meer terug in de groei van het aantal streamingplatforms. Dat zorgt voor meer IP-verkeer over onze netwerken, wat weer impact heeft op onze capaciteit.

We zijn voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen het aanbieden van meer tv-zenders en de manier waaróp we die aanbieden. Welke zenders zijn nog relevant voor een groot publiek? Welke zenders kunnen we aanbieden via een app? Op basis van de keuzes die we daarin maken, kiezen we de mediapartijen voor lineaire tv en video on demand.

Overal kijken met Ziggo GO

De tv in de woonkamer is allang niet meer de enige plek waar mensen genieten van tv-entertainment. Met de Ziggo GO-app kunnen onze klanten kijken waar en wanneer zij willen op ieder soort beeldscherm. Wie de app heeft gedownload, kan hem op drie apparaten tegelijk gebruiken. Zo kan iedereen in het gezin zijn eigen tv-avond samenstellen. De app werkt in elk land binnen de Europese Unie, wat handig is op vakantie. App-gebruikers hebben de optie om films of afleveringen te downloaden en ze later offline te bekijken. Via Chromecast of Apple TV kunnen ze de beelden van de Ziggo GO-app bovendien streamen naar tv. Zo hebben zij geen extra Ziggo Mediabox nodig om op de slaapkamer een film te kijken.

Betere kijkbeleving

Met de komst van nieuwe technologie en de feedback van klanten maken we de mediabox en Ziggo GO-app steeds gebruiksvriendelijker en werken we continu aan een betere kijkbeleving op de verschillende schermen.

Onze merken voor de consumentenmarkt

VodafoneZiggo opereert met drie merken in de consumentenmarkt: Ziggo voor het 'vaste' deel van de markt, Vodafone voor het premiumdeel van de mobiele markt en hollandsnieuwe voor het 'no frills'-deel van de mobiele markt. Klanten kiezen voor hollandsnieuwe vanwege de voordelige prijzen en omdat zij dan geen extra kosten hebben als zij buiten de bundel data verbruiken, sms'en of bellen. hollandsnieuwe kent één bundel, met MB's, belminuten en sms'jes die klanten kunnen gebruiken zoals zij willen.

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Het verbindt ons met de wereld en met onze vrienden, gezinnen en families. Ik vind het mooi dat onze producten en diensten dit mogelijk maken, bijvoorbeeld met een gezinsabonnement als Red Together.

Marcel de Groot
Executive Director Consumentenmarkt